Vraag en Antwoord

1. Boeken en betalen

Kan ik gebruik maken van het herroepingsrecht?

U heeft bij de levering van onze diensten niet de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden.

Kan ik ook telefonisch boeken?

Ja, een medewerker van Hockeytravel helpt u ook graag telefonisch. U ontvangt aan de hand van het telefoongesprek een gerichte offerte.  U kunt ook samen met de medewerker de online boeking invullen.

Hoe lang van te voren moet ik een reis boeken?

In de meeste gevallen geldt: hoe eerder u boekt, hoe lager de reissom. Dit heeft te maken met fluctuerende vluchttarieven, omdat luchtvaartmaatschappijen de tarieven verhogen naarmate de boeking dichter op de vertrekdatum wordt gedaan. Soms hanteert een luchtvaartmaatschappij actietarieven of is er een andere reden voor een lagere reissom. Ook kunnen arrangementen niet langer beschikbaar zijn.

Hoe betaal ik?

De (aan)betalingen moet u online betalen. Vervolgbetalingen op de boeking moet u tijdig overschrijven op het aangegeven rekeningnummer.

Boekt u vanuit het buitenland, dan kunt u de boeking alleen betalen via een online overboeking. Om uw boeking tijdig af te ronden, dient u de online overboeking meteen.

Wanneer moet ik betalen?

Boekt u een trainingskamp  dan moet u binnen 10 dagen na de boeking 20% overmaken en het resterende bedrag 10 weken voor vertrek.

Boekt u een hockeyevenement langer dan 6 weken vóór de vertrekdatum, dan moet u 50% van het totaalbedrag direct online betalen en 50% op zijn laatst 6 weken voorafgaande aan de wedstrijd.

Vindt de boeking plaats binnen 6 weken voorafgaand aan de speeldatum, dan moet u direct 100% voldoen.

2. Prijs en beschikbaarheid

Zijn er naast de arrangementsprijs nog bijkomende kosten?

Nee, er zijn geen extra bijkomende kosten. Boekingskosten, btw, (toeristen-)belastingen en heffingen zijn niet van toepassing.

Is de prijs op de website per persoon?

De prijzen op de website zijn per persoon en zijn gebaseerd op een boeking van minimaal twee personen voor een tweepersoonskamer. Voor éénpersoonsreizen geldt een toeslag.

Hoe weet ik of de reis beschikbaar is?

Alle sportreizen op onze website zijn op het moment van boeken beschikbaar. Wij houden de beschikbaarheid actief bij. Natuurlijk kan het voorkomen dat een reis toch uitverkocht blijkt te zijn. In dat geval zal Hockeytravel een alternatief aanbieden of de betaling direct retourneren.

3. Vlucht en vervoer

Vanaf welke luchthaven vertrek ik?

De meeste arrangementen zijn gebaseerd op een retourvlucht vanaf Schiphol (Amsterdam) of Düsseldorf Weeze. Tijdens het boekingsproces informeren wij u hierover. Wij boeken vluchten vanaf elke luchthaven.

Kan ik online inchecken?

Voor trainingskampen en groepsreizen boeken wij u in. Voor hockeyevenementen dient u uzelf in te checken.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Wij boeken uw vlucht inclusief handbagage; bij sommige airlines is extra bagage ook inbegrepen. Mocht u extra bagage willen meenemen, dan moet u dit bij  boeking aangeven.

Hoe kan ik de keeperstas en hockeysticks meenemen?

Hier zijn 2 opties:

a. u boekt 1 extra koffer bij voor de keeperstas en 1 extra tas voor de hockeysticks;

b. u haalt bij iedere mede-reiziger 2 of 3 kg van het totaal gewicht af en gebruikt deze voor de hockeysticks en keeperstas.

Sluiten de vliegtijden aan op de aanvangstijd van de hockeyevenementen?

Uiteraard zorgen wij ervoor dat de vluchttijden binnen uw arrangement afgestemd zijn op de aanvangstijd van de hockeyevenementen. U heeft ruim de tijd om van het vliegveld naar het evenement of hotel te reizen.

Zijn de transfers inbegrepen?

De transfers zijn niet inbegrepen bij uw reis, de reis is op eigen gelegenheid. Wel ontvangt u gedetailleerde reisinformatie in de reisbescheiden. Hierin zit ook een routebeschrijving naar stadion en hotel. U kunt ook gebruikmaken van een taxi.

4. Hotel

Hoe geef ik de kamerindeling op?

Bij boeking van meer dan twee personen vragen wij of u een voorkeur heeft voor een kamerindeling. U vindt deze informatie terug in de reisbevestiging.

Hoe laat check ik in?

U kunt direct bij aankomst inchecken en uw bagage achterlaten in het hotel. Het kan zijn dat u niet direct uw kamer in kunt. De meeste hotels hanteren daarvoor een tijdsgrens van 14.00 uur. Hotels hebben ’s ochtends tijd nodig om de gebruikte kamers te reinigen. Is uw hotelkamer de nacht van tevoren niet gebruikt, dan kunt u direct gebruik maken van uw kamer.

Ik heb een fout gemaakt in mijn naam, kan ik deze aanpassen?

Ja, dat kan, maar door de vluchtmaatschappijen worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn minimaal 50 euro per persoon per vlucht.

5. Documenten en tickets

Welke informatie staat er in de reisdocumenten?

In de reisdocumenten staat alle benodigde informatie voor uw reis. Zo vindt u routebeschrijvingen van vliegveld naar hotel en van hotel naar stadion, de voorwaarden voor inchecken in het hotel en dergelijke. Ook vermelden wij het noodnummer van Hockeytravel, dat u in noodgevallen 24/7 kunt bellen.

Hoe krijg ik mijn vliegtickets?

Eurotravel Sports stuurt u de instapkaarten per e-mail; u bent dan al ingecheckt. U ontvangt de andere reisbescheiden ook per e-mail. U hoeft het alleen nog af te drukken. Controleer vóór u afdrukt alles nogmaals grondig op mogelijke fouten.

Hoe krijg ik de wedstrijdtickets?

Wij laten de wedstrijdtickets klaarleggen bij de receptie van uw hotel. Soms kunnen de tickets in de vorm van een voucher worden afgehaald bij de ticketverkoop van het stadion.

Heeft u losse tickets gekocht voor de Duitse Bundesliga, dan ontvangt u deze per aangetekende post op het adres van de aanvrager.

Waar in het stadion zit ik bij hockeyevenementen?

In de reisbeschrijving staat de locatie van de zitplekken. Eventueel is het mogelijk deze te upgraden. De plaatsen in het stadion worden altijd als ‘paar’ gegarandeerd, dus 2 naast elkaar. Niemand zal alleen zitten, ook niet als u met 3 personen reist. Uiteraard doen wij ons best de hele groep bij elkaar te plaatsen.

Op het ticket staat een veel lager bedrag dan dat ik heb betaald, hoe kan dit?

Hockeytravel maakt gebruik van officiële inkoopkanalen. Vaak zijn wedstrijden uitverkocht en is het erg lastig om nog aan tickets voor een wedstrijd te komen. Door gebruik te maken van ticketbureaus is het voor Hockeytravel wél mogelijk aan deze tickets of pakketten te komen, tegen marktconforme prijzen. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht voor de geboden dienstverlening.

6. Privacy en veiligheid

Hoe gaat Hockeytravel om met mijn privacy?

Hockeytravel houdt rekening met uw privacy volgens de van kracht zijnde wetgeving. Uw gegevens zullen dan ook niet aan derden worden verstrekt. In de privacyverklaring zullen we onze werkwijze en de behandeling van uw privégegevens uitleggen.

Gebruikt jullie website cookies?

Ja, onze website maakt hiervan gebruik. U kunt dit eenvoudig blokkeren via uw browser.

Wordt mijn surfgedrag op jullie website geregistreerd?

Ja, voor de verdere optimalisatie van onze website wordt uw surfgedrag door ons geregistreerd. Deze gegevens worden alleen door Hockeytravel gebruikt en bevatten geen persoonlijke gegevens.

Kan ik veilig via jullie website boeken?

Ja, bij het boeken laat u een aantal persoonlijke gegevens bij ons achter. Dit zijn naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer(s) en e-mailadres van u en uw medereizigers. Deze persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor uw boeking of verzekering. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en blijven in ons beheer. Ze worden niet beschikbaar gesteld aan derden.

8. Klacht of probleem

Hockeytravel streeft ernaar om u een geweldige sportervaring te laten beleven; onze klanten staan voor ons centraal. Toch kan het voorkomen dat er door miscommunicatie, persoonlijk of technisch falen een probleem ontstaat. Dan zullen wij accuraat, professioneel en snel het probleem verhelpen.

Hockeytravel maakt onderscheid tussen een probleem of klacht tijdens de sportreis, of een probleem of klacht voor of na uw voetbalreis.

U heeft een klacht of probleem voor of na de sportreis?

Ondervindt u voor of na uw sportreis een klacht, dan stuurt u een e-mail met in het onderwerp “klacht” of “probleem” en vermeldt de achternaam van de aanvrager in het bericht.

U kunt ons ook schrijven. Stuur uw post naar:

Eurotravel Sports BV

T.a.v. Klachtafhandeling

Cornelis Speelmanlaan 4

2024 AP Haarlem

Omschrijf uw klacht of probleem zo helder en concreet mogelijk. Hockeytravel zal uiterlijk binnen 14 dagen een oplossing bieden voor het probleem, maar streeft ernaar dit sneller te doen. Ook als u niet zozeer een klacht of probleem wilt melden, maar ontevreden bent over procedures voor of na het ondergaan van de sportreis, dan horen wij dat graag van u. Wij staan open voor kritiek en streven ernaar onze organisatie constant te verbeteren.

U heeft een klacht of probleem tijdens uw sportreis?

Ook tijdens uw sportreis kunt u op onze ondersteuning rekenen. Voor noodgevallen belt u met het noodnummer, vermeld in uw reisdocumenten. Dit is een mobiel nummer, dus u kunt ook een sms’je , what’sapp-bericht sturen of een voicemail inspreken. Is uw melding zodanig dat dit een goed verloop van uw sportreis in de weg staat, dan zullen wij onmiddellijk reageren.

Het is belangrijk dat u uw klacht of probleem bij ons meldt, omdat wij nog tijdens uw reis invloed erop kunnen uitoefenen. Is dit niet gebeurd of kunt u nadien niet aantonen dat u uw klacht of probleem heeft gemeld, dan kan het voorkomen dat uw klacht niet wordt gehonoreerd.